Can Berdan

 

B: Adın soyadın, doğum tarihin, yaşadığın yer?
Can Berdan: Can Berdan, 13 Aralık 2000, Adana’da yaşıyorum

B: Kaymaya ne zaman başladın, nasıl başladın, ne düşünerek başladın ve şu anda ne düşünüyorsun?
Can Berdan: Kaymaya evimin yanına skatepark yapılmasıyla başladım arkadaşlarım kaykay almıştı bende onlarla beraber kaymak için başladım. Sonrasında onlar bıraktı ama ben bırakmadım ve bu alanda kendimi geliştirebileceğimi fark ettim. Şu an her kaymaya çıktığımda kendimi biraz daha geliştirmeye çalışıyorum.

B: Geliştirme fikri sende nasıl bir his uyandırıyor. Diğerleri bırakırken senin yaşam biçimi haline dönüşmesini neye bağlıyorsun?
Can Berdan: Açıkçası yeni trickleri veya yaptığım bir hareketi iyi bir spotta en iyisini yapana kadar deniyorum ve yaptığım zaman mükemmel hissediyorum. Bir amacım olduğu zaman onu gerçekleştirmek için ne yapmam gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum. Arkadaşlarım bıraktıktan sonra birkaç ay skateparkta tek başıma kaymıştım ve hiç sıkılmıyordum. Bunu içimdeki tutkuya bağlıyorum.

B: Kaykaydan sonra ilgilenmeyi vakit ayırmayı sevdiğin olaylar neler peki. Kaykayda ki edinimin sence hayatının geri kalanındaki öğrenme becerilerine katkıda bulunuyor mu?
Can Berdan: Arkadaşlarımla takılıyorum, basketbolla ilgileniyorum. Kaykay aslında bir nevi hayatı öğretiyor. Denemeye cesaret etmeyi, pes etmemeyi, kısa sürede sorun çözme becerisi kazandırıyor.

B: Peki kaymayı en sevdiğin yer, kaymayı hayal ettiğin yer, en sevdiği Türk ve yabancı kaykaycılar?
Can Berdan: Bursa altgeçit, Çukurova üniversitesi. Macba ve Berrics parkı. Berke Dikişçioğlu, Adem Ustaoğlu, Yusuf Duran, Shane O’neill, Chris Joslin, Evan Smith

B: Önermek istediğin kitap, film, dizi ve Adana ya özel bir şey?
Can Berdan: Uzaylı Seferi, Mid 90s ve Baker 3 izlenebilir. Adana’ya gelip kebap-şalgam, şırdan, bici bici veya karsambaç yemeden ve taş köprü gibi tarihi yerleri gezmeden gitmeyin :D

B: Hahahah. Peki ozaman sence neler oluyor, yani hayatta neler oluyor nereden geliyor nereye gidiyoruz?
Can Berdan: Kaykay açısından değerlendirecek olursam yurt dışında olaylar bildiğimiz gibi zaten :D Türkiye’de ise Adana dışında olaylar gayet iyi gelişiyor. Kaykaycılar gelişiyor, her videoda üstüne bir şeyler koyabiliyorlar. Özellikle de İstanbul, Ankara, İzmir’deki kaykaycılar. Kaykayın ülkemizdeki konumu netleşmeye, insanlar tarafından biraz daha legal görünmeye çalışıyor. Umarım yeterli imkanlar verilip kaykaycılar daha verimli bir şekilde gelişebilir ve bu kültür devam ettirilebilir.

B: Peki hayat olarak.. Kişisel değilde genel olarak?
Can Berdan: Hayat, olduğu her dönemde değişmekte, evrilmekte ve gelişmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle beraber yeni ilgi alanları buluyoruz, o alanlarda kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz, zamanın dünyasına ayak uydurmaya çalışıyoruz, zaman artık daha çabuk geçiyor hatta bazen yetmiyor bile :D Bu durum hissetmesek de bizi negatif etkiliyor çünkü gittikçe asosyal oluyoruz ve bazen sevdiklerimize zaman ayıramıyoruz. Bu yüzden ne kadar hayatın gelişmesine değişmesine ayak uydurmaya çalışsak da sevdiklerimize zaman ayırmalıyız.

B: Şahane. Peki son olarak tercih ettiğin tahta, truck ve teker boyutu; ve son olarak söylemek istediklerin?
Can Berdan: 8.25 tahta, 5.5 veya 148 truck, 53mm teker boyutunu tercih ediyorum. Asla pes etmeyin ve her zaman en iyisi olmaya çalışın. Skate and Destroy 👋👋👊